ניר להב לוגו לבן

החור השחור בפירמה שלך = (אי) קיומה של מחלקת מיסים ברמה גבוהה

אקסיומה: תכנון מס אופטימלי = מקור הכנסה ענק לעסק ובעליו.

אחד האזורים בהם רואי החשבון מפספסים הכי הרבה מבחינת איכות השירות אותו הם מעניקים ללקוחותיהם הוא (אי) קיומה של מחלקת מיסים ראויה בפירמה שלהם.

במדינת ישראל פועלות אלפי פירמות ראיית חשבון.

מספר הפירמות בישראל המפעילות מחלקת מיסים (עם שותף מומחה לנושא, יוצא רשות המסים) הוא כעשרים.

מדובר באחד הפיספוסים הגדולים ביותר בענף מבחינה עסקית ומקצועית, והנפגעים הם לא רק לקוחות הקצה, אשר אינם ממצים את ההכנסות ( כן, ההכנסות) אשר יכלו להפיק באמצעות שירות מיטבי בנושא, אלא גם הפירמות עצמן ברמה העסקית ובנפח הגבייה שלהן בגין שירותים שסופקו.

אחד המשפטים הנדושים (והשגויים) בו אני נתקל הוא "אנחנו/הלקוחות שלנו, קטנים מדי בשביל להצדיק מחלקת/שותף מיסים" – אתייחס לכך בהמשך המאמר, אבל כטיזר – לא אתם צריכים לשלם לו את המשכורת…

כמות ההכנסה האבודה ( ללקוח הקצה ולפירמה עצמה) הנובעת מאי קיומה של מחלקת מיסים המבצעת תכנון מס עתידי אופטימלי (ומקסימלי) בהתאמה אישית, ללקוחות הקצה היא אדירה.

לא פעם הייתי עד ל'חוות דעת שנייה' שהבילה באמצעות "MRI מיסים עמוק" שבוצע בתיק מסוים לפערי חיסכון במס (ואו הביטול המלא שלו) בהיקפים אסטרונומיים.

אז אם ברפואה, שהיא מדע מדוייק, ישנה חוות דעת שנייה שמשנה את הדיאגנוזה המקורית, על אחת כמה וכמה בנושא המיסים.

 

 

ההכנסה האבודה ( ללקוח הקצה ולפירמה עצמה) הנובעת מאי קיומה של מחלקת מיסים היא אדירה

"הלקוחות קטנים מדי" "אני מכיר לו בכל מה שניתן וסביר" "מדי פעם אני מפנה אל…" הם משפטים בהם אני נתקל שוב ושוב כאשר אני מציף הנושא מול שותפים מנהלים ובעלי פירמות ראיית חשבון (אל תגידו בבקשה "משרד" כי זה חלק מבעיית התפיסה).

 

על כך אני תמיד עונה-

 

1.גם ללקוחות ה"קטנים" אפשר לתת שירות VIP של מומחי מס וניתן לייצר (וראוי לייצר) הכנסות נוספות באמצעות תכנון מיטבי על מנת להימנע מתשלום מיסים ככל הניתן ולהגדיל את העושר של הלקוח (ושלך).

2.הלקוחות הגדולים (והעשירים) דורשים תכנון מס מיטבי ורמת המודעות שלהם לנושא היא רבה ואף משתווה לאנרגיה אותה הם משקיעים בטיפוח מחזור ההכנסות שלהם ולכן הם ידרשו לקבל שירות ברמה גבוה בנושא. שירות טוב בנושא מיסים יהיה עבורכם יתרון תחרותי אצל לקוחות המבינים את הערך העצום של ליווי על ידי פונקציה כזאת.

לכן כאשר היא אינה קיימת כולם מפסידים.

3.אתה נאלץ לטפל בסיטואציות מיסוי כאשר הלקוח מוזמן לדיוני שומה או במסגרת הגשת הדו"ח בגין פעילות היסטורית במקום לתכנן 'ציר ניווט מס' קדימה עבורו. (שוב, גם כאן כולם נפגעים)

4.הלקוחות תמיד מצפים ממך לדעת הכל, אתה חשוף לתביעה על רשלנות מקצועית אם הלקוח יחשוב שהייעוץ שלך גרם לו נזק כספי, או לחילופין אם הלקוח יחשוב שהיית יכול לחסוך לו כסף ולא חסכת.

 

 

במסגרת תהליכי הפיתוח העסקי של מרכזי רווח חדשים לפירמות ראיית חשבון, ניתן להקים מחלקה כזאת ברמה הארגונית, השיווקית והמקצועית, ביחד עם שותפי המיסוי שלי (שהם אחת משלוש פירמות המיסוי המובילות בישראל).

אהבתם? שתפו:

הרשמו
לניוזלטר השבועי